Incertitudini pe piața mondială a cărnii din cauza COVID-19 și PPA

Incertitudini pe piața mondială a cărnii din cauza COVID-19 și PPA


Noile focare PPA raportate în China și dezvoltarea aceleiași crize în Germania, Polonia și România îngrijorează reprezentanții industriei cărnii spaniole, potrivit EuroMeatNews.com.

Ultima reuniune a Grupului de carne ANICE, care a avut loc săptămâna trecută, a subliniat că incertitudinile vor reglementa comerțul global cu carne timp de cel puțin doi ani, atât PPA cât și criza COVID-19 au un impact major asupra piețelor. Noile focare PPA raportate în China și dezvoltarea aceleiași crize în Germania, Polonia și România au fost menționate ca factori care vor menține o cerere ridicată de carne de porc în Spania, cu destinație de export în Asia, și în special în China pentru 2-4 ani, a menționat Juan Pedro Florido, președintele grupului și directorul operațiunilor ElPozo Alimentacion. Cu toate acestea, în acest orizont de timp, o recuperare a inventarului porcilor chinezi sau deschiderea acestei piețe către carnea de porc rusă poate crea o undă de șoc între exportatori.
La rândul său, Jaime Yartu, președintele ANICE Beef Group, a explicat situația sectorului cărnii de vită, care a fost foarte afectat de dificultățile prin care a trecut industria ospitalității. „Producția în Uniunea Europeană a scăzut cu 1,5% anul trecut și se așteaptă să scadă cu 0,5% anul acesta”, a subliniat el. De asemenea, în arena internațională, deși au fost deschise recent piețe noi precum Vietnam, Japonia, Thailanda și Filipine, Yartu a declarat că exporturile către aceste țări nu vor fi suficiente pentru a atenua efectele închiderii pieței algeriene în 2020, care reprezenta o bună parte din comerțul exterior cu carne de vită spaniolă.
În cele din urmă, a fost exprimată îngrijorarea cu privire la atacurile constante asupra cărnii, nejustificate și fără motive medicale sau științifice care să le susțină. Membrii grupului au fost de acord cu necesitatea de a pune în valoare industria producției de proteine animale, de a lucra împreună împotriva acestor atacuri și de a solicita politicienilor atenția și apărarea pe care sectorul o merită.Poti fi interesat si de