Lidl produce mezeluri marca proprie cu „Reteta curataˮ

Lidl produce mezeluri marca proprie cu „Reteta curataˮ


Lidl imbunatateste retetele produselor marca proprie, eliminand din lista de ingrediente 6 aditivi: soia, amidon, MDM, monoglutamat, gluten si coloranti sintetici. Mezelurile din noua selectie cu retete imbunatatite din marcile proprii Camara Noastra si Pikok sunt marcate direct pe ambalaj cu „Reteta curata”.

Dupa ce in 2018, Lidl Romania a eliminat ouale provenite de la gaini crescute in baterii nu doar din sortimentul sau, ci si din retetele produselor achizitionate de la furnizori romani, compania face o noua investitie in calitatea produselor sale, eliminand din retetele mezelurilor marca proprie 6 aditivi.

 

Demersurile fac parte din strategia de dezvoltare durabila a companiei, prin care sunt luate constant noi masuri pentru a imbunatati calitatea produselor comercializate in magazinele Lidl.

 

Lidl a eliminat din retetele mezelurilor marca proprie semnalizate pe ambalaje cu „Reteta curata” soia, o sursa de proteina vegetala, care insa poate fi alergena, MDM, un ingredient obtinut prin dezosarea mecanica a carnii, dar si amidonul, un agent de ingrosare si stabilizare, care retine apa din compozitia produsului.

 

Un alt aditiv eliminat este glutenul, un alergen care se gaseste in diverse cereale, care nu este tolerat de anumiti consumatori alergici. Acum, insa, selectia de mezeluri marca proprie Lidl cu „Reteta curata” poate fi consumata si de persoanele alergice la gluten. Mai mult, mezelurile marca proprie Lidl cu „Reteta Curata” nu vor avea coloranti sintetici, care sunt obtinuti prin procese chimice sau monoglutamat (E621), un potentiator de gust. Utilizarea monoglutamatului este, insa, confirmata si autorizata de catre organisme stiintifice si autoritati de reglementare din intreaga lume, inclusiv de European Food Safety Authority.Poti fi interesat si de