Ministrul Agriculturii vrea sa creeze un mecanism pentru a stabiliza toate preturile produselor alimentare

Ministrul Agriculturii vrea sa creeze un mecanism pentru a stabiliza toate preturile produselor alimentare


Florin Barbu, ministrul Agriculturii, a declarat ca isi doreste crearea unui mecanism, impreuna cu retailerii si cu ministerul Economiei, pentru a stabiliza preturile produselor agroalimentare din Romania.

Seful MADR a explicat, la Digi24, ca Guvernul va continua plafonarea adaosului comercial la cele 14 alimente de baza pentru care se aplica masura in prezent. 

 

„Ordonanta privind plafonarea adaosului comercial a fost importanta si este importanta in continuare. Spun acest lucru pentru ca 50% din romani consuma aceste alimente de baza. Am vazut foarte clar ca aceste alimente de baza au avut scaderi de la 8% pana la 28%. Vorbim de alimente de baza pentru famiiile cu venituri mici si medii. Din punct de vedere al cresterii celorlalte preturi, pe care domnul presedinte al Consiliului Concurentei spune ca sa-si pastreze profiturile retailerii scumpesc alte preturi, asta este fisa de pret a dansului, sa raporteze retailerii unde au cresteri foarte mari de preturi. Si bineinteles ca retailerii lunar raporteaza catre Consiliul Concurentei aceste cresteri. Poate sa fie o practica comerciala neloiala, care anumiti retaileri sa se inteleaga intre ei pe anumite produse si sa creasca pretul. Aici trebuie sa intervina bursc Consiliul Concurentei si sa stabilizeze aceste preturi”, a declarat ministrul Agriculturii.



Poti fi interesat si de