PROPACK 2019: Save food - prioritatea zero a industriei de ambalare

PROPACK 2019: Save food - prioritatea zero a industriei de ambalare


PROPACK, cea mai importanta intalnire business-to-business din domeniul ambalarii alimentare - o piata care depaseste cifra de afaceri de 800 de miliarde de euro la nivel global - se va derula pe data de 26 septembrie 2019, la Phoenicia Grand Hotel, din Bucuresti.

Evenimentul este organizat de platforma AgroFood, fiind dedicat specialistilor din zona procesarii, ambalarii si etichetarii.

 

In cadrul evenimentului sunt invitati speakeri de top: reprezentanti ai asociatiilor si ai Ministerului Mediului, manageri din companii care apartin sectoarelor de procesare-ambalare-etichetare, reprezentanti ai retailului modern.

 

Toate discutiile din cadrul PROPACK vor fi structurate pe trei paneluri, iar fiecare dintre acestea va contine cate o tema generala de dezbatere:

- Save the food - Risipa alimentara

- Tendinte si inovatii in ambalare

- Viitorul ambalarii si reciclarii

 

In ceea ce priveste risipa alimentara, amintim ca in Romania se arunca la gunoi in fiecare an, aproximativ 2,2 milioane de tone de alimente, potrivit datelor Eurostat. In medie, un roman arunca zilnic 320 de grame de mancare intacta. De cele mai multe ori, cantitatea de alimente irosite reprezinta o masa completa.

 

Tara noastra se afla pe locul 9 intr-un top care clasifica tarile din UE, in functie de cat de multe produse alimentare sunt aruncate, primele locuri fiind ocupate de Marea Britanie, Germania si Olanda.

 

Aceste cifre au relevat faptul ca este necesar un cadru legislativ pentru reglementarea diminuarii risipei de alimente. Astfel ca, in sedinta de Guvern din data de 30 ianuarie 2019 a fost adoptata Hotararea de Guvern pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 217/2016 privind diminuarea risipei alimentare, prin incurajarea donarii de alimente. Este bine de stiut ca operatorii economici care doneaza alimente, oricand in ultimele 10 zile de valabilitate, beneficiaza de facilitati fiscale.

Cat de eficienta este aceasta masura adoptata de statul roman, ce alte solutii am mai putea gasi sau despre cum au gestionat alte tari problema risipei alimentare, veti putea afla din discutiile derulate de-a lungul Conferintei PROPACK.

 

De asemenea, trendurile din domeniul ambalarii, diversitatea materiei prime, dar si a formatelor de ambalare, necesitatea ambalajelor verzi si ultimele inovatii din domeniu, toate aceste subiecte vor fi aduse in prim-plan si intens dezbatute de speakerii evenimentului.

 

Si nu in ultimul rand, vom afla cum arata viitorul ambalarii si ce inseamna o reciclare responsabila, in conditiile in care Uniunea Europeana produce anual peste 2,5 miliarde de tone de deseuri. Iar, gestionarea deseurilor intr-o maniera mai eficienta este primul pas spre o economie circulara unde majoritatea produselor si materialelor sunt reciclate sau reutilizate.

 

Ce se intampla cu ambalajele introduse pe piata de marii producatori, dar si de retailerii din domeniul alimentar, care sunt obligatiile impuse prin lege in ceea ce priveste reciclarea si valorificarea deseurilor si cat se respecta acestea, dar si care este implicarea firmelor mari de reciclare, despre toate acestea si nu numai, pentru ca domeniul ambalarii este unul foarte vast, veti putea afla doar participand la Conferinta PROPACK.

 

Date de contact pentru inscrieri:

Dorinel Niculae, project manager. Telefon: 0728.086.130, email: office@agrofood.ro

Ana Maria Mihai, reprezentant vanzari. Telefon: 0734.333.588, email: anamaria.mihai@agrofood.ro

Flavius Marin, reprezentant vanzari. Telefon: 0734.333.589, email: flavius.marin@agrofood.ro



Poti fi interesat si de