Peste 20.000 de ovine si miei, abatorizati inainte de Paste, in Bistrita-Nasaud

Peste 20.000 de ovine si miei, abatorizati inainte de Paste, in Bistrita-Nasaud


Peste 20.000 de miei si ovine au fost sacrificate, inainte de Paste, in cele trei abatoare din judetul Bistrita-Nasaud, iar 99,9% din cantitatea de carne obtinuta a fost valorificata la export, potrivit Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA).

Au fost obtinute circa 268.500 de kilograme de carne de miel si oaie, din care peste 136.000 kilograme au ajuns in Italia, aproximativ 100.500 kilograme in Algeria, peste 26.600 kilograme in Grecia si putin peste 4.600 kilograme in Croatia, se arata in comunicatul remis de DSVSA.

 

Pe piata nationala, a ajuns doar cantitatea de 278 kilograme, reprezentand 0,1% din total.

 

In perioada 21 martie - 10 aprilie, inspectorii DSVSA Bistrita-Nasaud au efectuat 254 de controale pentru verificarea modului in care sunt respectate conditiile sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor, fiind constatate probleme legate de valabilitatea, etichetarea si depozitarea produselor.

 

Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 17 sanctiuni contraventionale, in valoare de 130.200 lei, si opt avertismente.

 

Au fost retrase de la comercializare si dirijate pentru distrugere circa 10 tone de carne de porc in valoare de peste 280.000 de lei, aproape 720 kilograme de produse din carne in valoare de 6.500 lei, 62 kilograme de oase garf in valoare de 505 lei si 102 kilograme de produse lactate in valoare de 1.000 lei.

 

Aceleasi masuri au fost dispuse pentru 170 kilograme de orez si circa doua kilograme de produse de patiserie.



Poti fi interesat si de