Peste 400 de tone de produse, retrase de la vanzare de DSVSA

Peste 400 de tone de produse, retrase de la vanzare de DSVSA


In luna mai, inspectorii DSVSA Bucuresti au retras de la comercializare peste 400 de tone de produse de origine animala si nonanimala, aplicand amenzi in valoare de peste 100.000 de lei.

Inspectorii DSVSA Bucuresti au efectuat in perioada 1-31 mai 2019 aproape 2.000 de controale in unitati cu activitate in sectoarele alimentar, sanatate si bunastare animala, nutritie animala, unitati din domeniul subproduselor de origine animala ce nu sunt destinate consumului uman, in exploatatii nonprofesionale de animale.

 

In urma verificarilor, au fost aplicate 27 de sanctiuni, in valoare de peste 100.000 de lei si patru avertismente.

 

Inspectorii sanitari veterinari au retras de la comercializare 426,651,041 kg produse de origine animala, care au fost dirijate catre unitati specializate pentru neutralizare. In plus, pentru un operator economic s-a dispus interzicerea desfasurarii activitatii, iar altor 2 operatori li s-a suspendat temporar activitatea.

 

"Principalele neconformitati constatate urmare controalelor efectuate de catre inspectorii DSVSA Bucuresti au fost: comercializarea directa catre consumatorul final a produselor alimentare in spatii neaprobate/neautorizate/neinregistrate sanitar veterinar, nerespectarea normelor sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor privind intretinerea igienica a spatiilor de receptie, producere, depozitare, comercializare, precum si a utilajelor si ustensilelor de lucru folosite, nerespectarea normelor privind marcarea, etichetarea, ambalarea si manipularea produselor alimentare", se mentioneaza in comunicatul DSVSA.

 

De asemenea, DSVSA Bucuresti a monitorizat in aceasta perioada activitatea de import produse alimentare de origine non-animala provenite din tari terte, in acest sens au fost verificate 697 transporturi (legume, fructe, dulciuri etc), fiind prelevate un numar de 14 probe, in vederea efectuarii testelor de laborator.Poti fi interesat si de