Salamul de Sibiu IGP produs de Cris-Tim ajunge pe piata din SUA

Salamul de Sibiu IGP produs de Cris-Tim ajunge pe piata din SUA


Grupul Cris-Tim a fost acreditat pentru exportul salamului de Sibiu IGP pe piata din Statele Unite in urma unui audit riguros al Food Safety and Inspection Service (FSIS) efectuat in Romania.

Compania a parcurs toate etapele care au permis indeplinirea cerintelor suplimentare pe sanatate animala necesare in vederea exportului de salamuri crud-uscate din Romania in Statele Unite ale Americii.

 

,,A fost un efort de echipa in care am dezvoltat un set specific de proceduri care sa poata corela constant cerintele si sa asigure, in final, echivalarea sistemului de inspectie. Conducerea Grupului Cris-Tim a fost direct implicata alaturi de echipa tehnica interna pentru a beneficia de toate parghiile necesare in scopul implementarii cerintelor ANSVSA, FSIS si USDA-APHIS”, a declarat Cristina Licu,  Director  Calitate-Protectia mediului in cadrul Cris-Tim.

 

Romania este acum eligibila sa exporte salamurile crud-uscate si mai ales Salamul de Sibiu IGP.

 

“Multumim in mod special ANSVSA, domnului presedinte Alexandru Bociu, vicepresedintilor si intregii conduceri pentru toate eforturile depuse. Dupa ani de munca sustinuta, este prima conducere care a facut posibila aceasta realizare, cu beneficii atat pentru economia tarii noastre, cat si pentru producatorii de carne din Romania. Totodata, multumirile noastre merg si catre Ambasada SUA in Romania, catre Ambasada Romaniei in SUA, cat si catre ceilalti producatori din Romania care prin eforturile depuse au dus la obtinerea acestei acreditari extrem de importante pentru tara noastra”, a declarat Radu Timis Jr., CEO Cris-Tim.

 

Fondat de familia Timis acum trei decenii ca o mica afacere, Grupul Cris-Tim estea stazi liderul pietei de carne procesata si al pietei de ready meals, totodata un jucator important in domeniul lactatelor si al ospitalitatii.  Grupul este si cel mai mare jucator cu capital romanesc de pe piata locala care deserveste 18 tari europene dintre care doua in afara Uniunii Europene.  Peste 35% dintre produsele exportate sunt din categoria de salamuri, urmate indeaproape de mici, parizer, specialitati si carnati. Exportul este prioritar in strategia de crestere a Grupului Cris-Tim, cu o pondere anuala in cifra de afaceri de peste 12% la acest moment.

 

In 2017, Cris-Tim a lansat in premiera Eticheta Curata, devenind primul producator de astfel de produse si implicit un reper in materie de siguranta si calitate in industria alimentara.

 

Romania este eligibila sa exporte salamurile crud - uscate si conservele de carne de porc in SUA dupa ce raportul final al misiunii de audit al Food Safety and Inspection Service (FSIS) a concluzionat ca sistemul romanesc de inspectie a carnii si produselor din carne este organizat astfel incat sa ofere controlul final, supravegherea si aplicarea legislatiei, a anuntat, pe 8 mai, Autoritatea Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA).



Poti fi interesat si de