Scade consumul de carne de vita si de porc, in Uniunea Europeana
Marti, 07 Mai 2024

Marti, 07 Mai 2024
Consumul de carne de vita pe cap de locuitor, in Uniunea Europeana, in 2023, a scazut la 9,7 kg (- 4,7% anual). Scaderea consumului ar putea continua cu -2,8%, in 2024, se arata in raport, scrie G4Food.ro.
Productia de carne de vita din UE ar putea, de asemenea, continua sa scada, iar acest lucru ar putea tine sus preturile carnii de vita in spatiul comunitar.
Productia de carne de porc din UE inregistreaza o scadere cu - 6,6% in 2023. Ritmul negativ ar putea incetini la – 0,4% in 2024.
Cererea de carne de pasare, ca sursa mai ieftina de proteine, este inca mare. Consumul pe cap de locuitor in UE a crescut cu 3%, in 2023, si ar putea creste cu inca 2%, in 2024. Importurile de carne de pasare continua sa fie, de asemenea, mari.
Estimarile au fost formulate in cel mai recent raport al Comisiei Europene privind evolutia sectorului agroalimentar in 2024 si au fost luate in calcul si datele actualizate pentru anul comercial 2023/24.
In primele patru luni ale anului, exporturile FOB au insumat 31,457 miliarde euro,, in crestere c...
Lansata in iunie 2024, investigatia este vazuta ca o masura de retorsiune la acele taxe vamale si...
FAO publica lunar propriul sau Food Price Index, care masoara modificarile de preturi inregistrat...