Scade consumul de carne de vita si de porc, in Uniunea Europeana
Marti, 07 Mai 2024

Marti, 07 Mai 2024
Consumul de carne de vita pe cap de locuitor, in Uniunea Europeana, in 2023, a scazut la 9,7 kg (- 4,7% anual). Scaderea consumului ar putea continua cu -2,8%, in 2024, se arata in raport, scrie G4Food.ro.
Productia de carne de vita din UE ar putea, de asemenea, continua sa scada, iar acest lucru ar putea tine sus preturile carnii de vita in spatiul comunitar.
Productia de carne de porc din UE inregistreaza o scadere cu - 6,6% in 2023. Ritmul negativ ar putea incetini la – 0,4% in 2024.
Cererea de carne de pasare, ca sursa mai ieftina de proteine, este inca mare. Consumul pe cap de locuitor in UE a crescut cu 3%, in 2023, si ar putea creste cu inca 2%, in 2024. Importurile de carne de pasare continua sa fie, de asemenea, mari.
Estimarile au fost formulate in cel mai recent raport al Comisiei Europene privind evolutia sectorului agroalimentar in 2024 si au fost luate in calcul si datele actualizate pentru anul comercial 2023/24.
"Miercuri, 23 aprilie 2025, un nou transport important de ovine este realizat catre statul algeri...
Forul european a motivat decizia prin faptul ca situatia epidemiologica din tara ramane incerta, ...
Potrivit acestuia, cumparatorii romani sunt cei care cauta cel mai mult sa cumpere produse de la ...