Transporturile de oua si carne de pasare, verificate la Arad din cauza gripei aviare din Ungaria

Transporturile de oua si carne de pasare, verificate la Arad din cauza gripei aviare din Ungaria


Autoritatile din Arad instituie filtre pe toate drumurile din zona de frontiera cu Ungaria, pentru a verifica transporturile de oua, carne si pasari vii, pe fondul evolutiei unor focare de gripa aviara in tara vecina.

Directorul Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Arad, Marcel Rosu, a declarat ca transporturile cu risc sunt verificate imediat ce intra in tara, pentru a se evita aducerea de produse din zonele in care exista focare.

 

'Incepand din aceasta saptamana, organizam filtre pe drumurile din apropiere de granita, impreuna cu alte institutii ale statului, pentru a verifica atat documentele de provenienta, cat si conditiile de transport. Sunt vizate toate transporturile de oua, carne, produse din carne de pasare si pasari vii, pentru a evita aparitia gripei aviare in judet', a declarat Marcel Rosu.

 

El a precizat ca in momentul de fata nu exista interdictie de a fi introduse in tara aceste produse, decat in cazul celor care provin din zonele in care exista focare de gripa aviara.

 

Gripa aviara a fost detectata in ultimele doua luni in mai multe provincii ale Ungariei, de la granita cu Romania pana la cea cu Austria.



Poti fi interesat si de