Valoarea pietei locale de peste si fructe de mare se apropie de 1 miliard de euro

Valoarea pietei locale de peste si fructe de mare se apropie de 1 miliard de euro


Potrivit datelor din piata, media anuala a consumului de peste si fructe de mare din Romania se ridica la 8–9 kilograme pe cap de locuitor, mai mare de cateva ori fata de 2013. In prezent, din estimarile Alfredo Seafood, piata locala de peste si fructe de mare se situeaza la valoarea de aproape un miliard de euro, un prag istoric pentru Romania.

Bistromar la Timona, care detine si brandul Alfredo Seafood, a incheiat anul 2023 cu o cifra de afaceri de 120 milioane de lei, in crestere cu peste 15% fata de 2022. Planurile de dezvoltare ale companiei pentru divizia Alfredo Seafood includ si extinderea pe alte piete, brandul fiind deja prezent pe rafturile magazinelor din Republica Moldova, Ucraina, Ungaria si Bulgaria.

 

In octombrie 2023, Alfredo Seafood a inceput si derularea unei campanii de promovare si informare a romanilor in privinta beneficiilor consumului de creveti, care au devenit tot mai cautati in ultimii ani.

 

Alfredo Seafood, divizia care importa, proceseaza si distribuie produse din peste si fructe de mare, a implinit zece ani de activitate in Romania.

 

In acest context, reprezentantii companiei isi propun noi planuri de dezvoltare a portofoliului de produse, cresterea capacitatilor de productie, investitii in inovatie, dar si campanii de educare a publicului.

 

“Parcursul Alfredo Seafood nu a fost usor, dar sunt multumit de tot ceea ce am realizat pana acum. Suntem intr-o industrie dificila si foarte sensibila la orice element perturbator economic sau geopolitic. Cu toate acestea, am traversat cu bine perioade dificile precum anii marcati de efectele crizei din 2008 – 2009, pandemia de Covid-19 si conflictul din Ucraina. In tot acest rastimp, am reusit sa ne pozitionam ca unul dintre jucatorii cheie ai industriei”, a spus Mihai Cristian Darmanescu, fondatorul brandului.

 

„Ne-am extins capacitatea de procesare si ambalare a fabricii noastre din Bucuresti de patru ori, am investit constant in inovatie si am lansat gamele Gata de Gatit si ambalajele 100% reciclabile. Dar dincolo de cifre, sunt recunoscator echipei si partenerilor mei. Suntem astazi in acest punct si datorita lor. A fost un drum sinuous, dar ghidat de pasiune, si cu siguranta nu ne vom opri aici”, a mai afirmat fondatorul Alfredo Seafood.

 

Brandul Alfredo Seafood a fost creat de Mihai Cristian Darmanescu si lansat in anul 2013. Succesul brandului se datoreaza experientei si relatiilor internationale cu marii producatori de peste din lume, a celor patru linii de procesare si ambalare automatizate si de inalta productivitate din fabrica situata in Bucuresti si a unui sistem logistic de transport optimizat.

 

Produsele cu marca Alfredo Seafood sunt distribuite in cele mai importante lanturi de hipermarketuri si supermarketuri din tara. Printre acestea se numara: Kaufland, Carrefour, Mega Image, Selgros Cash&Carry, Cora, Profi, Auchan etc. si in peste 5.000 de magazine din comertul traditional, si reteaua HoReCa.

 

Produsele sunt transportate, procesate, ambalate si distribuite in conditii adecvate de pastrare a aromei si texturii carnii, de la recoltarea din fermele piscicole internationale sau capturare.

 

Evolutia businessului a atras cu sine si diversificarea gamelor de produse. Astfel, in 2013, portofoliul Alfredo Seafood cuprindea, in categoria de peste, macrou, merluciu si somon, preponderent in forma congelata.

 

In prezent, sub marca Alfredo Seafood sunt comercializate peste 36 de tipuri de peste si fructe de mare. S-au lansat produse inovatoare, cum ar fi sortimentele gata de gatit sau cele ambalate cu tehnologia skin, precum si numeroase specialitati din fructe de mare, printre care crevetii, calamarul sau carnea de scoica.

 

Romanii au devenit tot mai interesati sa consume peste si fructe de mare, in special creveti, acestea fiind considerate de nutritionisti printre cele mai sanatoase alimente, cu un continut ridicat de proteina si scazut de grasime.

 

Alfredo Seafood este una dintre cele trei divizii de business ale Bistromar la Timona, companie detinuta de catre familia Darmanescu. Alfredo Seafood reprezinta divizia de procesare si distributie a pestelui si fructelor de mare, iar celelalte doua sunt: Frigonet Logistics, dedicata serviciilor de logistica si transport national al produselor congelate si refrigerate; BistroMar, restaurant – pescarie pe baza de peste si fructe de mare, situat in zona Floreasca, din Bucuresti.



Poti fi interesat si de