Companiile vor sa recalifice peste o treime dintre angajati

Companiile vor sa recalifice peste o treime dintre angajati


Companiile globale planuiesc sa recalifice peste o treime (34%) din forta de munca, in urmatorii trei ani, ca urmare a transformarii tehnologice, arata rezultatele celui recent studiu Deloitte Automation with Intelligence.

Potrivit sondajului, doua treimi (68%) dintre liderii de afaceri au apelat la automatizare pentru a raspunde pandemiei de COVID-19, iar 23% dintre respondenti au spus ca au acordat prioritate automatizarilor care au imbunatatit rezilienta organizatiei.

 

De asemenea, aproape jumatate dintre cei chestionati au afirmat ca folosesc, deja, astfel de servicii in demersul de automatizare, in timp ce o treime (31%) au accelerat investitiile in solutii de automatizare stocate in cloud ca raspuns la pandemie.

 

Studiul Deloitte releva, totodata, ca interesul organizatiilor de a apela la tehnologii de automatizare este in crestere, 73% dintre acestea initiind acest proces, cu un sfert mai mult fata de anul trecut. In acelasi timp, 13% din totalul celor intervievati sustin ca organizatia lor f oloseste peste 50 de solutii de automatizare, in crestere de la 8% in 2019 si 4% in 2018.

 

Cea mai raspandita tehnologie de automatizare este robotizarea proceselor (78%), urmata de recunoasterea faciala optica sau inteligenta - cu 51%, managementul proceselor de business (BPM) - pondere de 36%, si inteligenta artificiala (AI) - de 34%.

 

La momentul actual, putin peste un sfert (26%) dintre companiile folosesc tehnologii de automatizare in faza de testare si 38% dintre cele care implementeaza si-au exprimat interesul crescut fata de adoptarea acestora.

 

"Cu doar 38% dintre organizatii avand definite procese mature si doar 37% dintre acestea declarand ca au standarde adecvate controlate de un centru de excelenta dedicat automatizarii, fragmentarea proceselor si faptul ca nu sunt pregatite din punct de vedere IT raman cele mai importante bariere, ca si in ultimii doi ani", se mentioneaza in concluziile cercetarii de specialitate.

 

Sondajul Deloitte a fost realizat la nivel global in randul a peste 440 de directori din departamentele de IT, financiar si operational, lideri responsabili cu automatizare si de solutii de servicii, din 29 de tari, inclusiv Romania.

 

Deloitte furnizeaza la nivel global servicii de audit, consultanta, servicii juridice, consultanta financiara si managementul riscului, servicii de consultanta fiscala si alte servicii adiacente catre clienti din sectorul public si privat provenind din industrii variate. In Romania, Deloitte este una dintre cele mai mari companii de servicii profesionale.



Poti fi interesat si de